تعابیری در آیات قرآن کریم و عهد عتیق یافت میشود که موهم برتری ذاتی قوم بنیاسرائیل است. پژوهش حاضر، با روش تحلیلی-تطبیقی این انگاره را با مستنداتی از تفاسیرقرآن و تفاسیر عهد عتیق، مورد بررسی و نقد، قرار گرفته است. مفسران عهد عتیق، در نقد این انگاره، به لغو برتری بنیاسرائیل پس از گوساله پرستی و درگیری یهود با پیامبران الهی، ناسازگاری آن با عقل، نامعلوم بودن ریشه این اعتقاد، غیرانسانی بودن تعصب برخی متون یهود بر نژادپرستی، اشاره کردهاند. مفسران قرآن کریم، نیز این انگاره را بر اساس ادلهای همچون مشروط بودن برتری بنیاسرائیل به ایمان و پذیرش ولایت آل محمد(ص)، محدودیت زمانی و مکانی این برتری، تعارض آن با آیات خیریت و برتری امت حضرت محمد(ص)، متأخر بودن آیات برتری امت اسلام نسبت به آیات برتری بنی اسرائیل در ترتیب نزول و ضرورت فهم صحیح تفضیل به معنای «تخصیص نعمتهای فراوان به این قوم، سرزنشهای مکرر بنیاسرائیل درآیات قرآن، نقد و رد کردهاند. بدینسان آیات برگزیدگی و تفضیل قوم بنی اسرائیل، محدود به زمان خاص بوده و تداوم نیافته است.
طباطبایی, طاهره سادات. (1397). بررسی و نقد انگاره برتری ذاتی بنیاسرائیل بر اساس مطالعه تطبیقی تفاسیر قرآن و تفاسیر عهد عتیق. مطالعات تطبیقی قرآن پژوهی, 3(5), 5-29.
MLA
طاهره سادات طباطبایی. "بررسی و نقد انگاره برتری ذاتی بنیاسرائیل بر اساس مطالعه تطبیقی تفاسیر قرآن و تفاسیر عهد عتیق". مطالعات تطبیقی قرآن پژوهی, 3, 5, 1397, 5-29.
HARVARD
طباطبایی, طاهره سادات. (1397). 'بررسی و نقد انگاره برتری ذاتی بنیاسرائیل بر اساس مطالعه تطبیقی تفاسیر قرآن و تفاسیر عهد عتیق', مطالعات تطبیقی قرآن پژوهی, 3(5), pp. 5-29.
VANCOUVER
طباطبایی, طاهره سادات. بررسی و نقد انگاره برتری ذاتی بنیاسرائیل بر اساس مطالعه تطبیقی تفاسیر قرآن و تفاسیر عهد عتیق. مطالعات تطبیقی قرآن پژوهی, 1397; 3(5): 5-29.